Top

Historie

Hvordan GROOVE opstod

Misty Tripoli var en succesrig koreograf og fitnessinstruktør i Los Angeles; hun levede det perfekte liv – sådan så det i hvert fald ud. Samtidig kæmpede hun med en spiseforstyrrelse og al hendes energi blev brugt på at opretholde billedet af succes og perfektion. Hun beskriver selv, hvordan hun dansede for at imponere, for at få anerkendelse, men at hun indeni hadede sin krop og var syg over konstant at skulle præstere.

En dag oplevede hun, hvad hun selv kalder en opvågning. Pludselig stod vigtige spørgsmål tydeligt frem i hendes bevidsthed; “hvad laver jeg og hvem gør jeg det for?”, “hvem prøver jeg at imponere?” og det vigtigste af dem alle “vil jeg altid hade og altid være i krig med min krop?” At arbejde med disse spørgsmål ændrede alt.

Gennem en intens periode genfandt Misty glæden ved at bevæge sig, ved at danse på sin egen måde og for sin egen skyld. I processen formulerede hun de vigtigste indsigter, f.eks. “det er ikke meningen, at jeg skal ligne andre”. Indsigterne krystalliserede sig til fem sandheder, som tilsammen udtrykker filosofien bag GROOVE: Ingen tager sig af, hvordan du ser ud. DIN måde er den RIGTIGE måde. Ingen kan gøre det for dig. Det er meningen, at du skal se anderledes ud. Alt det her er bare gode idéer, indtil du gør det.

Siden da har GROOVE bredt sig og er i dag en verdensomspændende bevægelse af passionerede facilitatorer, som skaber dansegulve, hvor alle er velkomne og kan opleve samhørigheden og friheden ved at bevæge sig på hver deres autentiske måde.

I videoen her kan du møde Misty og høre hendes historie.

GROOVE i Danmark

Tilbage i 00’erne underviste Misty Tripoli – stifteren af The GROOVE metoden – på forskellige fitness konferencer på verdensplan. Her stødte danske fitness- og gymnastikinstruktører på hende, deltog på hendes workshop og blev vilde med metoden. Sådan skete det at Nomi Kronberg fik Misty Tripoli til at besøge Danmark i 2011.

Siden har rammerne for at lære at undervise i metoden ændret karakter fra at være en kreativ workshop til at være en egentlig uddannelse i at undervise andre i GROOVE.

På den første facilitator uddannelse, som vi kender den i dag, deltog 15 personer, hvoraf 2-3 blev uddannede facilitatorer og har været det siden. I dag deltager op til 30 danseglade personer, når uddannelsen afholdes 2 gange årligt i Danmark, og langt de fleste bliver uddannede facilitatorer indenfor ca. 6 måneder. Med andre ord – The GROOVE med Misty Tripoli i spidsen har de seneste 10 år langsomt, men sikkert vokset sig større og stærkere som anerkendt metode til kreativ bevægelse i Danmark og vi er idag det land, der har flest uddannede facilitatorer og udbyder flest GROOVE dansegulve pr. indbygger.

Kommende events

Sorry, no posts matched your criteria.