Top

Ofte stillede spørgsmål

Kræver det danseerfaring at GROOVE?

Hvis du har en krop, kan du GROOVE! Du behøver overhovedet ikke ha’ erfaring med dans. Bare kom!

Hvilken slags musik danser man til i GROOVE?

Vi danser til alle genrer; det lyriske, jazz, streetdance, elektronisk, vals – you name it! Facilitatoren sammensætter en playliste, som indeholder mange forskellige stilarter og stemninger. På den måde får du både rørt kroppen og måske endda udvidet din musikalske horisont. 

Er GROOVE det samme som en almindelig dansetime i et fitnesscenter?

Nej, ikke helt. Du får mindst ligeså effektiv motion, men derudover er der en række forskelle. I fitnesscentret danser man typisk på række foran et spejl med en underviser, som lærer dig de korrekte trin. På et GROOVE dansegulv er der oftest ingen spejle og vi danser på hele gulvet; i alle retninger, ud og ind mellem hinanden. I fitnesscentret imiterer man underviseren. På GROOVE dansegulvet får du lov til at danse på din egen unikke måde. I fitnesscentret træner man hovedsageligt styrke og kondition, men når du danser GROOVE, styrker du samtidig din kropsbevidsthed, fleksibilitet, kreativitet og balance – og meget mere.

Er der svære koreografier i GROOVE?

Overhovedet ikke. Til hvert nummer introducerer facilitatoren 2-3 simple trin eller bevægelser, som du kan danse og udtrykke på din egen måde. Vores fokus er at få dig ud af hovedet og ned i kroppen, så du kan danse løs uden at skulle tænke for meget. Det er helt simpelt og alle kan være med. 

Jeg har en fysisk skade/begrænsning, men elsker at danse. Er GROOVE noget for mig?

Ja absolut – i GROOVE danser du jo på din måde! Det betyder, at du holder pause, når du har brug for det og at du kan moderere trin og bevægelser, så det hele tiden føles ok. Facilitatoren vil gennem timen opfordre til netop at lytte til kroppen og til at danse på en måde, som føles rar osv. 

Hvordan finder jeg ud af, om der er GROOVE i min by?

Under fanen ‘Find dit dansegulv’ kan du søge på dit område. Efterhånden er en stor del af Danmark blevet beriget med facilitatorer, så du forhåbentlig ikke skal rejse for langt efter dit næste dansegulv.

Findes der online muligheder for at prøve GROOVE?

Yes, baby! Hvis du i en periode ikke har mulighed for at rejse efter dit dansegulv (eller måske lige skal danse dig mod til), så kan du faktisk få GROOVE direkte ud af skærmen. Du kan enten streame ubegrænset danseglæde eller købe enkelte segmenter – begge dele kan du finde på www.bodygroove.com 

Hvad er iPod GROOVE?

Den korte forklaring er, at man danser sammen med andre, men med sin egen musik i ørerne. Der bliver altså ikke faciliteret fælles trin. Som regel foregår det udenfor og på et offentligt sted og derfor også potentielt med forbipasserende tilskuere. Det er den perfekte måde at øve sig på at være fuldstændig ligeglad med, hvad andre tænker. Især henover sommeren mødes vi og iPod GROOVEr i parker, på stranden og andre skønne steder. 

Hvad er Silent GROOVE?

En af de nyeste skud på stammen er at danse sammen med andre og med den samme musik i ørerne. Alle deltagere er koblet på den samme playliste og har derudover også facilitatorens stemme i ørerne. Det er altså ligesom en normal time, men foregår med specielle høretelefoner og ofte et sted i det offentlige rum.

Kan jeg få GROOVE til min fest/personaledag/event?

Ja da! Vores facilitatorer er eksperter i at komme ud og tilføje noget dans til nærmest hvad end dit event handler om. Brug lidt tid på at orientere dig under fanen ‘Find dit dansegulv’ og så bare kontakt den facilitator, som kunne være et match for dit behov. 

Må jeg tage mine børn/børnebørn med til GROOVE?

Ja, hvis der er tale om et Familieevent, er både børn i alderen 3-15 og voksne mere end velkomne. En ‘normal’ time (altså hvis ikke andet er skrevet) er for voksne, dvs aldersgruppen 16+.

Hvilke krav er der, hvis jeg gerne vil facilitere GROOVE?

Du skal selvfølgelig elske at danse, og du skal have lyst til at skabe dansegulve, hvor andre kan opleve friheden i at danse på netop deres måde. Helt konkret skal du først og fremmest deltage i 3 dages undervisning, hvor du lærer metoden. Derefter skal du gennemføre 6 praktikums, hvor du træner facilitering af en gruppe. Afslutningsvis bliver du vurderet og forhåbentligt godkendt. Læs mere under ‘Uddannelse og events’. 

Hvornår er næste uddannelse i Danmark?

Kig under fanen ‘Uddannelse og events’